VUOROPUHELUA VATSAN KANSSA

Rakas vatsa. Elämänpituinen sulatusuuni. Siellä sulatetaan itselle sopivien ja sopimattamien ruoka-ainesten lisäksi sopivia ja sopimattomia ihmissuhteita, asioita sekä maailman yleisilmapiiriä.

Tosinaan niin tyyni, että sitä ei edes huomaa. Joskus kuin rintalastassa asti liekehtivä tuli, (kulttuuriperäinen) närästys. Joskus ilmava kuin saippuakupla, joka rauhoittuu poksahten. Sitten kun oikea ratkaisu mieltä vaivaavaan kysymykseen on löytynyt. Olipa kysymys ruokavaliosta ja/tai jostain tärkeästä sosiaalis-emotionaalisesta valinnasta. “En mitenkään pysty sulattamaan tätä” -sanonnan voisikin kääntää toisinpäin: “Pystyn sulattamaan monenlaista kunhan saan tarpeeksi aikaa”. Kiire kun on vatsa-aivo-yhteyden pahin vihollinen.

Rakas napa. Ikuinen jälki siitä, että olemme joskus olleet yhtä toisen ihmisen kanssa. Jos napanuoraa ei leikattaisi, meistä voisi muodostaa koko maailman mittaisen napanuoraverkoston. Ehkäpä juuri napanuoran typistäminen sieväksi vaaleanpunaiseksi rusetiksi vatsan päälle syntymähetkellä, jättää ihmisalkuun emotionaalisen ja sosiaalisen aukon, iki-aikaisen kaipuun toisen ihmisen luo.

Napa on voimallinen ja herkkä keskus. Uuden ihmisen tapaaminen saattaa synnyttää tunteen iloisista “perhosista vatsassa”, tiedon, että tämä on hyvä juttu. Joskus perhoset alkavat taistelemaan raivokkaasti, ja tietää, että tästä ei hyvää seuraaa. Joskus taas voi tuntea olevansa “kuin napanuorasta kiinni” jossain toisessa ihmisessä, vaikka ei enää olisi tekemisissä tämän kanssa. Silloin voi hellästi keriä nuoran kuin lankarullan takaisin oman vastan päälle, ja kiittää toista menneestä.

Vatsa ja napa ovat kehollinen muistutus siitä, että olemme energeettisesti yhtä (sosiaalisen) maailman kanssa. “Omaan napaan tuijottamisen” sijaan voisikin omaa napapiiriä katsastella kunniottavin ja ihailevin silmin. Kiittää suorasta ja rehellisestä palautteesta, sekä mahdollisuudesta oivaltaa – jälleen kerran -jotain arvokasta tästä ihmeellisestä olemassaolosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *